Türk dünyası Yalova'da buluştu

22 Temmuz 2008 Salı

Türk dünyası Yalova'da buluştu

Yalova Folklor Eğitim Merkezi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni’ne 25 ülke katıldı.

11. Türk Boyları Kültür Şöleni Yalova’da düzenlenen kortejle başladı. İstanbul Caddesi’ndeki kortej yürüyüşüyle başlayan şölende, ekipler kıyafet ve danslarıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından organize edilen şölene 25 ülkeden 700 folklorcu katılırken, en büyük ilgiyi ise kökenlerinin Türk olduğunu söyleyen Kızılderililer çekti.

Gösterileri beğenildi
Kızılderililerin, Türk soyundan geldiğinin en büyük ispatının, Uygur ve Sibirya Türkleri ile kromozomlarının aynı olmasını gösteren Prof. Türker Özdoğan, “Kızılderililer, Sibirya kökenli bir grup. Zaten konuştukları dil de Atabaşkan lisanı. Bunların DNA’ları ve Y kromozomları, Uygur ve Sibirya Türkleri ile aynı çıkıyor. Yani Orta Asya ve Sibirya Türklerindeki lisan, din ve kromozom benzerliği bunların Türklerin akrabaları olduğunu ortaya koyuyor. Biz istiyoruz ki Kızılderililer de bunu öğrensin” dedi. Yürüyüşün ardından Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gösteri yapan ekipler vatandaşlar tarafından alkışlandı.


Kızılderililerle fotoğraf kuyruğu Ekiplerden en büyük ilgiyi ise kökenlerinin Türk olduğunu söyleyen Kızılderililer çekti. Biçok kişi onlarla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.


Sokaklar renk cümbüşü oldu
Şölene katılan 25 ülkeden 700 folklorcu kendi ülkelerine özgü rengarenk kıyafetlerle kortej yürüyüşüne katıldı. Ekiper kıyafet ve danslarıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü.



Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=8319



0 yorum: