Key Ödemeleri İle İlgili Önemli duyuru

25 Temmuz 2008 Cuma

ÖNEMLE DUYURULUR
5664 Sayılı Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun ve 14.08.2007 tarih 26613 (Asıl ) Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine göre;
İlgili Kanun gereği Banka tarafından Emlak Konut GYO A.Ş.’ye bildirilen listeler hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere Resmi Gazetede 28.07.2008 tarihinden itibaren ilan edilecek ve sitemizde KEY ödemelerine ilişkin sorgulama bu tarihten itibaren başlayacaktır.
KEY Hak sahipleri ödeme miktarlarını internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve Sosyal Güvenlik Numaraları ile öğrenebileceklerdir.
T.C. Kimlik No ve Sosyal Güvenlik No ile yapılan sorgulama sonucunda çıkan ödeme miktarına hak sahibinin itirazı olmaması durumunda, Hak Sahipleri ödemelerini aşağıda belirtilen ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda T.C. Ziraat Bankası şubelerinden T.C. Kimlik No ibraz ederek alacaklardır. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılamayacaktır. Bireysel ödeme için T.C. Ziraat Bankası Şubelerine başvuran hak sahiplerinin T.C. Kimlik No ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Sosyal Güvenlik No ile ödeme yapılmayacaktır.
KEY Hak Sahipleri Ödeme Tarihleri Tablosu
T.C. Kimlik No Son İki Rakam Tarih
00 - 08 28.07.2008
10 - 18 29.07.2008
20 - 28 30.07.2008
30 - 38 31.07.2008
40 - 48 01.08.2008
50 - 58 04.08.2008
60 - 68 05.08.2008
70 - 78 06.08.2008
80 - 88 07.08.2008
90 - 98 08.08.2008
KEY hak sahiplerinden T.C. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden yukarıda belirtilen günleri beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabileceklerdir. Dolayısıyla bu hak sahiplerinin 28/07/2007 gününden itibaren şubeler yerine, doğrudan T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden paralarını almaları mümkün olabilecektir.
KEY Ödemeleri bireysel olarak T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden yapılabileceği gibi, T.C. Ziraat Bankası Şubeleri’ne başvuruda bulunan Kurum/Kuruluş ve Saymanlıklar aracılığıyla toplu olarak da ödenebilecektir.
Kurum ve Kuruluşlardan, halen çalışan personelinin KEY tutarlarını topluca almak isteyenlerin, herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesine başvurarak, personeline ait bilgileri bir CD ve istenen diğer belgeleri vermeleri halinde, bu kurum ve kuruluşlara, yukarıda belirtilen ödeme günleri beklenmeden ilk gün topluca ödeme yapılacaktır. Detaylı bilgi T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden alınabilecektir.
Hisse senedi talep edecek hak sahiplerinin T.C. Ziraat Bankası Şubeleri’ne bireysel olarak başvurmaları gerekmektedir. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri T.C. Ziraat Bankasından hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacaklardır. Topluca hisse senedi talebi kabul edilmeyecektir. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından ilan edilecektir.
T.C. Kimlik No ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almaması Sosyal Güvenlik No ile yapılan sorgulamada T.C. Kimlik No’nun bulunmaması yada Konut Edindirme Yardımı hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde üç ay içinde öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara(çalışmış oldukları kurumlar) bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik kurumlarına müracaat etmeleri gerekmektedir.
Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen/vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekmektedir. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacaktır.
Vekaletname ile yapılacak ödemelerde, genel vekaletnameye istinaden ödeme yapılabilecek, özel bir vekaletname istenmeyecektir. Ancak, ibraz edilecek genel vekaletnamede vekilin Bankadan para çekme yetkisi bulunacaktır.
İlgili Kanunun uyarınca Resmi Gazete de ilan tarihinden itibaren beş yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilir.





Anahtarlar: key ödemeleri,key ödemeleri ne zaman yapılacak,key, konut edindirme yardımı,key ödeme tarihleri belli oldu, konut edindirme yardımı açıklandı,keyler ödeniyor,tc kimlik no iile key sorgulama, keyler ödenmeye başlandı, key öğrenme, key miktarı öğrenme, key sorgulama, key doğrulama, key miktarı sorma, key parası öğrenme

0 yorum: