Poolha Wooseu (Full House) Dizi Müzikleri (OST)

10 Ekim 2008 Cuma


Pony Canyon etiketiyle 10 Eylül 2007 tarihinde piyasaya çıkmış olan Poolha Wooseu (Full House) dizi müzikleri albümü (soundtrack) toplamda 19 parçadan oluşmakta. Parçaları aşagıda bulunan imeem playlistlerinden dinleyebileceğiniz gibi dilerseniz sayfanın en altında bulunan “Dizi Müzikleri” linkinden albüm linkine ulaşabilirsiniz. Zaman içerisinde bu linki tekrar kontrol etmeniz yararınıza olacaktır; alternatif linkler ve kalitesi daha iyi olan sunumlar eklendikçe sayfamız yenilenecektir.
Sitemizde tanıtım amaçlı verilmiş olan bu albümü satın almak isterseniz buradan albümün satıldığı amazon.com sayfasına ulaşabilirsiniz. Satış fiyatının 52.99 $ olan albüm “Free with Super Saver Shipping” olarak etiketlenmişü

Poolha Wooseu (Full House)

Han Ji-Eun (Song Hye Kyo) hayatını romanlara adamış olan bir roman yazarıdır, babası tarafından inşaa edilmiş ve ona miras bırakılmış Full House olarak adlandırılan evinde yaşamaktadır. Tatilde olduğu sırada maddi konularda sorunları olan iki arkadaşı tarafından kandırılır ve evi satılır. Tatilden döndügünüde kandırılmış olduğunu anlayan Han Ji-Eun, evinin ünlü aktör Lee Young-Jae (Bi - Rain) ye satılmış olduğunu öğrenir.

Babasın yapmış olduğu evi tekrar geri alabilmek için elinde gelenleri yapan Han Ji-Eun, bir dizi olay ve yanlış anlamalar sonucunda Lee Young-Jae ile altı aylığına sözleşmelide olsa evlenmek durumunda kalır. Ancak gerek Lee Young-Jae nin kötü mizaçı gerekse Han Ji-Eun’nun dağınık yaşam tarzı olayları daha eğlenceli kılacaktır.
Zamanla Ji-Eun’un Young-Jae nin ailesi ile yakınlaşmalarının yanı sıra her ne kadar zoraki olarak başlamışta olda ikili arasında romantik bir çekim olmaya başlar. Hatta Ji-Eun’nun yakışıklı ve arkadaş canlısı yayınevi müdürü olan Yoo Min-Hyuk (Kim Sung Soo)’un ona karşı olan yakın davranışları nedeni ile ikili arasında hafif bir soğuklukta olmuştur. Bunun yanı sıra her ne kadar Yoo Min-Hyuk dan hoşlanıyor olsada sürekli Young-Jae nin onun yanında olmasını isteyen Kang Hye-Won’un Ji-Eun ve Young-Jae arasındaki yakınlığı kıskanıyor oluşu ikili arasıda sogukluğu arttırır. Young-Jae nin sürekli Min-Hyuk’a yakın olması nedeni ile kendini kötü hissetmeye başlayan Han Ji-eun, Young-Jae den ayrılır ve Yeong-Jae evden uzaklaşır. Eve döndüğünde artık Ji-Eun’a karşı olan duygularından tam anlamıyla emin olan yeong-Jae, Ji-Eun’a evlenme teklif eder ve ikili mutlu bir evliliğe imza atar.

Zaman ve mekan gözetmeksizin aşkın nereden çıkacağının belli olmadığını gözler önüne seren dizi, aynı zamanda birbiri ile zıt karakterlerinde aşık olabilecegini vurgulamaktadır. Romantik komedi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir yapım…
Dizi Künyesi Dizi Oyuncuları Dizi Künyesi
Adı : Poolha wooseu / Full HouseAlternatif İsimleri : Pool Ha-woo-seuTür : Romantik, KomediYıl : 2004Kanal : KBS2Toplam bölüm : 16Yönetmen : Pyo Min SuYazar / Senarist : Min Hyo Jeong





http://www.koredizileri.com/poolha-wooseu-full-house-dizisi.html alıntıdır.

Sarayın Rüzgarı - Wind of the Palace (Yi San)

6 Ekim 2008 pazartesi günü TRT 1 ekranlarında gösterilmeye başlayacak olan Sarayın Rüzgarı (yi san) saat 14:45′te kore dizi sevenlerinin karşısında olacak. Tekrarları ise sabah 04:30 verilecek olan Sarayın Mücevheri 77 bölümlük bir tarihi dizi. MBC oyunculuk ödüllerinde büyük başarılar elde etmiş olan dizi en iyi aktris kategorisinde Han Ji-min, en iyi oyunculuk kategorisinde ise Lee Seo Jin ile ödül almaya hak kazanmıştır. Bunun yanı sıra en iyi drama kategorisinde de aday olmuş olan dizi malesef ödülü Efsane (Legend)’ye kaptırmıştır. Yayın sırasında diğer drama dizileri arasında genelde 2. ve 3. sırada yer almış olan sarayın rüzgarı bazı günlerde birinciliğide elde etmiştir.
Dizi Çoson hanedanlığının (Joseon Dynasty) 22. hükümdarı olan Kral Jeongjo’nun (1776 - 1800) hayatını gözler önüne sermektedir. Jeongjo saray hanedanlığınında şımartılarak yetiştirilmiş olmasınına rağmen halkın içinde bulunduğu kötü durum karşısında göstermiş olduğu anlayış ile hatırlanmakta, anılmaktadır.
Sarayın Rüzgarı Dizi Özeti:
Dizi Kral Jeongjo’nun sonradan kovulmuş olan ancak sarayda çalıştıkları sürede arkadaş oldugu iki çocukla arkadaşlık döneminden başlamaktadır. Jeongjo’nun büyük babası olan Kral Yeongjo veliaht prensin hükümete karşı bir darbe düzenlemesinden korktuğu için katıksız bir şekilde bir prinç deposuna hapseder. Elinden hiçbirşey gelmeyen ancak babasını kurtarmak isteyn Jeongjo arkadaşları Song Yeon ve Dae Su’nın yardımı ile Krala babasını affetmesi için yalvarır.
Bu kısımdan sonra dizi Jeongjo’nun arkadaşları ile tekrar iletişime geçtiği yetişkinlik yıllarına geçiş yapmaktadır. Dizi süresince saray entrikaları nedeniyle sürekli bir tehkline içinde olan veliaht prenslik pozisyonu gösterilmekte.
Saray sanatçısı olan babasını henüz çok küçük yaşta iken kaybetmiş olan Sung Song Yeon (Jeongjo’nun çocukluk arkadaşlarından biridir) ‘a Jeongjo’nun aşık olmaya başlaması ile devam eden dizi sarayın entrikalar ile dolu olduğu bir dönemde Jeongjo’nun krallığı eline alması ve Yi San’ı güçlendirmesini ile devam etmektedir. Bazı kısımlarda tarihi kayıtlardan farklı olarak işlenmiş olan dizi o dönümin saray hayatını gözler önüne serecek şekilde çekilmiştir.
Dizi Künyesi Dizi Oyuncuları Dizi Künyesi
Adı : Yi sanAlternatif İsimleri : Yi San - King Jeong Jo / Lee San, Wind of the PalaceTür : TarihiYıl : 2007Kanal : MBCToplam bölüm : 77Yönetmen : Lee Byung Hoon, Kim Geun HongYazar / Senarist : Kim Yi Young

http://www.koredizileri.com/sarayin-ruzgari-wind-of-the-palace-yi-san.html alıntıdır.